Huisdecoraties

Danseres

 

Mijn moeder Feikjen was erg bedreven in de oude techniek van het kantklossen. Ze maakte alle soorten kant zoals Brugges, Brussels en Honiton kant, waarbij met name de laatste, heel delecate soort haar voorkeur had. Haar vaardigheden heeft ze in veel master classes doorgegeven en voor die lessen waren een groot aantal voorbeeldkantjes gemaakt.

 

 

 

Ter herinnering aan Feikjen zijn al die voorbeeldkantjes verwerkt in dit danseresje. Aangezien de wijze van verwerking geen ruimte liet voor fouten (want dan zou het materiaal niet meer bruikbaar zijn) was de creatie een stressvol en zeker ook emotioneel proces. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

gallery/deco - binnen - danseres (9) (small)

Dikke Dushi's

 

Ze worden ook Chichi's of Nana's genoemd, maar die van mij heten Dikke Dushi's (DD). Hopelijk spreken ze tot de verbeelding. Onderstaand de eerste poging; inmiddels zijn de dames wat verfijnder geworden. De link neemt je mee naar de rest van deze groeiende familie.

Hoogte: 30 cm

Toverkol

 

Hoogte: 85 cm

gallery/deco - binnen - heks (small)
gallery/deco - binnen - nana - zittend final (small)
gallery/deco - binnen - nana - staand final (small)

De Dames

 

Arno's favoriet

Hoogte: 72 cm

Massai

 

Hoogte: 44 cm

Herman de Stier

 

Herman de stier is mijn eerste dierenbeeldje. Inmiddels werk ik aan twee schapen, een bison en twee katjes die allemaal verzameld worden op een speciale webpagina.

Hoogte: 33 cm

De Ontmoeting XL

 

60 x 15 x 140 cm

gallery/deco - binnen - de dames (small)
gallery/deco - binnen - massai (small)
gallery/deco - binnen - close encounter (small)
gallery/deco - binnen - stier herman - final (small)

Kerstdecoraties

 

De kerstdecoraties worden over de jaren steeds uitbundiger; eigenlijk lijkt 'hoe gekker hoe mooier' meer van toepassing. Maar gelukkig valt over smaak niet te twisten en kun je gewoon doen wat je zelf het leukst vindt. Ik maak al jaren mijn eigen decoraties en ben qua kerstboomversiering lekker traditioneel.

gallery/2014 kerst - versiering (1) (small)
gallery/new