Naaldkunst

Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes, enkele stokjes, dubbele stokjes, picootjes - de ingredi├źnten voor elk haakwerk. En als je dat combineert met tellen, dan groeien de werkjes soms verbluffend snel onder je handen.

Met naald en draad is er heel veel mogelijk: borduren, breien, haken, kralen rijgen en naaien om er maar een paar te noemen. En allemaal even leuk om te doen met totaal andere resultaten. Op verzoek geef ik workshops in haken en kralenwerk.

Haken

Breien

Kralenwerk

Naaien

De sieraden op deze pagina zijn allemaal gemaakt met naald en draad en natuurlijk veel, heel veel kraaltjes volgens een rijgpatroon. Ook hier is tellen een noodzaak alsmede goede ogen of een goed vergrootglas. En heel veel geduld.

'Naaien' is het ambacht om iets te bevestigen of vast te maken door steken die gemaakt worden met naald en draad maar niet noodzakelijk met een naaimachine. En het hoeft ook niet altijd kleding te zijn wat wordt genaaid.

gallery/web - naaldkunst - homepage (medium) (small)
gallery/naaldkunst - haken - titel pag (small)
gallery/web - naaien - homepage (small)
gallery/wol (small)

Breien is altijd een grote hobby geweest maar ik heb al tijden geen breiwerk meer in handen gehad. Ongetwijfeld pak ik binnenkort de breinaalden weer op. Voorlopig kun je op deze pagina een link naar een beginnerscursus vinden.

gallery/2017 kralenwerk - titelpage (small)

Alhoewel ik geen borduurwerken van eigen hand op dit moment kan delen, heb ik wel wat voorbeelden verzameld om mogelijk voor wat inspiratie te zorgen.

Borduren

gallery/naaldkunst - drieluik bomen - opbouw (small)