Reizen

Rariteiten

Opvallende zaken binnen en buiten mijn landsgrenzen.

Nederland

Nederland heeft altijd moeten leven met het water. Haar geschiedenis is er door gevormd. Hier wordt aandacht besteed aan Nederland - Waterland, bouwwerken en de steden waar ik heb gewoond. Dit deel van de website zal geleidelijk gevuld worden.

"Wie verre reizen doet, kan veel verhalen". Matthias Claudius (duitse dichter 1740-1815) had met deze stelling een punt.

En veel gereisd hebben we en zullen we.

 

Naast de talloze ouderwetse maar oh zo leuke fotoalbums groeit het elektronisch opgeslagen beeldmateriaal gelukkig ook gestaag zodat een inkijkje gegeven kan worden op deze website van die vorm van vrijetijdsbesteding.  Verhalen van ver maar ook dichtbij. Met speciale aandacht voor ons Werelderfgoed.

Europa

Caribië

Canada

USA

In Europa is natuurlijk veel te zien: een verticale tuin, thee clipper, cisterciënzer abdij, dierentuin en één van de 6.000 Griekse eilanden (onze grootste favoriet binnen die 6.000) - om er een paar te noemen.

Canada heeft veel echte oerbossen waar wij in Europa alleen van kunnen dromen, azuurblauwe meren, een bergketen en rivier die gedeeld worden met de Amerikanen. En verder speciale aandacht voor Oldtimers en Roller Derby.

Hoogtepunten van onze rondreis door Arizona, California, Nevada, New Mexico en Utah: X-rays, raketten en vliegtuigen, dè dierentuin, Kamikaze transport, een oude gevangenis en nog veel meer.

Azië

Afrika

Werelderfgoed

 

Tijdens onze reizen hebben we vaak Werelderfgoed mogen bewonderen, die op deze pagina zijn samengebracht.

In Afrika hebben we zeker een bezoek gebracht aan Tunesië en Egypte.

In het Caribisch gebied hebben we twee van de zes Nederlandse Antillen bezocht (Aruba en onze favoriet Curaçao) en daarnaast behoorlijk lang geleden de Bahama's maar dat was een korte hop vanuit Miami in Florida.