Dikke Dushi (DD)

En hier is het allemaal mee begonnen: mijn eerste twee Dikke Dametjes (links). Nog flink van formaat en grof in de uitvoering. Deze dames hebben nog echte kleren aan (de zittende dame heeft een jurk aan en hoed op van een oud t-shirt) die door gebruik van een textielverharder keihard zijn.

 

Kunst voor Binnen

Een deel van de hier getoonde creaties is te koop.

 

Ben je geïnteresseerd? Beweeg je muis over de afbeelding voor verdere informatie over het werk zoals formaat, materiaal en prijzen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Vind je iets leuk, maar is het al verkocht, dan is het misschien mogelijk om iets soortgelijks te maken. Exact hetzelfde wordt het natuurlijk nooit, want alle werken zijn uniek. De Dikke Dushis kun je ook zelf maken tijdens een workshop bij deelname van minimaal 4 en maximaal 6 personen (prijs op aanvraag).

 

Stuur me gerust een mail via ybms@yvonbus.nl als je overleg wilt of vragen hebt.

De meest recente dikke dames, nu Dikke Dushi's gedoopt, zijn verfijnder en kleiner. De familie groeit gestaag.

 

'Dushi' is Papiaments voor 'zoet' maar wordt ook gebruikt om een persoon aan te spreken, die je graag mag. Papiaments is een Creoolse taal die gesproken wordt op Curaçao, Bonaire en Aruba en bestaat uit Spaanse, Portugese, Nederlandse, Engelse en Franse elementen, gecombineerd met Arawak en Afrikaans.

Hoe een Dikke Dushi gemaakt wordt, kun je zien op pagina 'Onderhanden Werk'.

Beestenboel

De beestenboel is gestart met Herman de Stier en de Paradijsvogels.  Zij worden inmiddels vergezeld door Bert de Bison, twee Schattige Schaapjes, de kneiter oranje Crazy Bird en dan hebben we ook nog Coba en Coby Kip. De oogopslag van de dames is om verliefd op te worden.

Diverse creaties

Het verhaal bij de danseres

Mijn moeder Feikjen was erg bedreven in het kantklossen. Ze maakte alle soorten kant zoals Brugges, Brussels en Honiton kant, waarbij met name de laatste, heel delecate soort haar voorkeur had. Haar vaardigheden heeft ze in veel master classes doorgegeven en voor die lessen waren een groot aantal voorbeeldkantjes gemaakt.

Ter herinnering aan Feikjen zijn al die voorbeeldkantjes verwerkt in dit danseresje. Aangezien de wijze van verwerking geen ruimte liet voor fouten (want dan zou het materiaal niet meer bruikbaar zijn) was de creatie een stressvol en zeker ook emotioneel proces. Ik ben erg tevreden met het resultaat.