Nevada (NV) -

Silver State

Nevada, woestijn met eindeloos rechte wegen waar ondanks de enorme hoge temperaturen cactussen bloeien.

Las Vegas

We zijn op zoek gegaan naar de oorsprong van Las Vegas op Fremont Street. Het is hier leuker, intiemer en minder druk dan op The Strip.

Las Vegas in drie woorden.....

Feiten & Cijfers

Toegetreden tot de USA: 31-10-1864 (36e staat)

Oppervlakte: 286.267 km²

Hoofdstad: Carson City

'Nevada': komt van de Spaanse "Sierra Nevada" wat een 'met sneeuw bedekte bergketen' betekent (en in Spanje natuurlijk ook een bergketen is). ('Nevada' is de Spaanse vrouwelijke vorm voor 'bedekt met sneeuw').

Ter vergelijking

Nederland: 41.543 km²

Engeland:  75.452 km²

Voor tweede keer samen in Nevada geweest; voor IBM in mijn eentje nog een vijftal keren vaker. Alle bezoeken hebben zich beperkt tot Las Vegas - het wordt tijd dat we meer van deze staat gaan ontdekken dan de gokstad alleen. Wèl zijn we dit keer via Utah de stad genaderd in plaats van via California. Verandering komt met kleine stapjes....

De vlag

Op kobalt blauwe achtergrond een zilveren ster tussen twee takken alsem (Artemisia) die gekruist een halve krans vormen; boven deze halve krans een gouden papierrol met de woorden 'Battle Born'. De naam 'Nevada' staat onder de ster in gouden letters. De huidige vlag van Nevada dateert van 26 maart 1929 en is herzien in 1991.