The making of.....

Ik werk met een variatie van materialen zoals te zien is de detailfoto's van de verschillende projecten: kippengaas, ijzerdraad, piepschuim, aluminiumfolie, schilderstape, zelfdrogende klei, Powertex, buisisolatiemateriaal...... en veel meer. Wil je details voor een specifiek object, stuur me dan een email.

Danseres

Herman de Stier

Dikke Dushi

We zijn inmiddels al een aantal malen op vakantie geweest op Curaçao en hebben daar kunnen genieten van de optochten voor het Carnaval en het Oogstfeest. De foto's van dit heerlijke vakantie-eiland kun je binnenkort vinden op de aparte pagina binnen deze website.

De vrolijkheid van de mensen en hun kleding in de optochten heeft mij geïnspireerd tot de creatie van mijn eerste Dikke Dushi. Op deze pagina is goed te zien hoe deze dametjes worden opgebouwd: geraamte van electriciteitsdraad, aluminiumfolie met schildertape, laag klei (van papier maché), lekkere vrolijke kleuren met acrylverf en aflakken.

Mijn DD (Dikke Dushi) familie is naast DD Bonita uitgebreid met nog een aantal gezusters die gevonden kunnen worden op hun eigen pagina.

Carnaval

Paradijsvogels

Je begint met een ijzeren staaf en na wat brute kracht is er een basisframe. Flink wat aluminiumfolie op de juiste plaats vastplakken met schilderstape en er begint een vorm te komen. Kleikneden van Powertex + Stone Art  (en dat vereist meer spierkracht en uithoudingsvermogen dan verwacht) en dan bekleden, kleuren en opleuken met korrels. Daarna een finishing touch door brushing.